Дуже простий, модернізований і оригінальний варіант приготування оселедця під шубою. Порційний, красивий, він буде виділятися на святковому столі, а у господині не займе багато часу на приготування.
Що знадобиться з продуктів
Картоплю
Філе оселедця
Буряк
Ріпчасту цибулю
Майонез
Цукор і сіль
Зелень петрушки для прикраси
Приготування
Для закуски вибирайте сорти картоплі з невеликим вмістом крохмалю, вони зазвичай використовуються для смаження. Якщо буде картопля крахмалистый, то він при відварюванні розтріснеться, а нарізану не буде тримати форму. Відварити картоплю в мундирі, бажано на пару - так він менше розтріснеться і не набере води. Відварити буряк, теж краще на пару або запекти в духовці. Остудити, очистити.
Буряк натерти на тертці, за смаком додати сіль і цукор, майонез. Перемішати. Картоплю очистити від шкірки, невеликий розрізати навпіл (опуклу сторону трохи зрізати), крупний - товстими кружечками. Філе оселедця нарізати невеликими шматочками, цибулю - кільцями.
На картоплю викласти ложку буряків, на неї - шматочок оселедця, кружечок цибулі. Можна оселедець і цибулю дрібно порубати і перемішати або подрібнити тільки оселедець, а колечко цибулі покласти зверху. Варіантів багато, вибирати потрібно найзручніший для вас. Прикрасити гілочкою петрушки або зеленим цибулею. Виходить і яскраво, смачно і незвично.
|