Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати вишневий пиріг з крихтою?
Сезон свіжих ягід вже пройшов, але пироги адже можна робити і з замороженими ягодами. Цей рецепт як раз такий - для нього цілком згодиться заморожена вишня.
Що знадобиться для приготування тіста

Одне яйце
100 грам цукру
150 грам борошна
100 грам вершкового масла (або маргарину - на ваш розсуд)
Щіпка солі
Чверть чайної ложки розпушувача
Пакетик ванільного цукру

Для крихти

100 грам цукру
150 грам борошна
100 грам вершкового масла
Пакетик ванільного цукру

Для начинки

Кілограм вишні
100 грам цукру
20 грам крохмалю

Приготування

З вишні видаляємо кісточки, засипаємо її цукром, залишаємо на півгодини, щоб ягоди дали сік. Поки готуємо крихту.
Для крихти холодне масло розтираємо з цукром, ванільним цукром і борошном до стану дрібних шматочків (повинно нагадувати хлібну крихту).
Для коржа змішуємо борошно з цукром, ванільним цукром, додаємо м'яке вершкове масло і яйце. Замішуємо гладке тісто, прибираємо його в холодильник хвилин на 20. Потім 2/3 тіста викладаємо у форму, розподіляємо по денця, випікаємо корж 10 хвилин при температурі 200 градусів. потім виймаємо, із залишків тіста формуємо бортики висотою 2-3 див.
Вишню ставимо на вогонь, доводимо до кипіння. відбираємо 250 мл. рідини (вишневого соку з цукром). Чотири столові ложки соку змішати з крохмалем, решті сік кип'ятимо і знімаємо з вогню. Постійно помішуючи, вливаємо в нього крохмаль, знову доводимо до кипіння, додаємо вишню і даємо охолонути.
Викладаємо начинку на корж, зверху посипаємо олійною крихтою і випікаємо 40 хвилин при температурі 200 градусів. Даємо пирога повністю охолонути й нарізаємо шматочками.
Просмотров: 639
Категория: Рецепти |
| Теги: цукром, цукру150

Рекомендовані рецепти:

Печенюшки "Міні"
Апельсинові мафіни
Яблучний насипний пиріг
Відкритий пиріг з персиками
Лимонно-горіхові млинці
Печінка, приготована з овочами
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: