Чим хороші рецепти кексів - не потрібно чекати поки тісто підніметься, не потрібно часу на расстойку. Все змішали, замісили тісто і відправили його в духовку - і просто і швидко. Багато рецепти - і цей не виняток - універсальні. Якщо замінити вишню сухофруктами або іншими ягодами, у випічки вийде абсолютно інший смак.
Необхідні продукти
250 грам вершкового масла
Склянку цукру
Чотири яйця
130 мл молока
300 грам борошна
Солі на кінчику чайної ложки
Стакан вишні (без кісточок)
пів чайної ложки соди (погасити оцтом)
Приготування
Масло кімнатної температури розтерти з двома столовими ложками цукру. У каструльці змішати яйця з цукром, трохи збити віночком і влити молоко. Поставити на повільний вогонь і прогріти дві хвилини. Зняти каструлю з вогню, додати масло, збити міксером суміш в пишну піну. Покласти просіяне борошно, сіль, погашену соду і замісити тісто. Коли воно стане однорідною, додати ягоди вишні. Добре розмішати, ягоди повинні рівномірно розподілитися по тесту.
Форму змастити олією, обсипати борошном. Викласти тісто, заповнити форму трохи більше ніж на половину (кекс у духовці підніметься), розрівняти поверхню. Випікати в розігрітій духовці при температурі 200 градусів приблизно одну годину. Час запікання залежить від духовки і від форми. Якщо форма вузька і висока, то часу потрібно більше, для невисокою форми - менше. Готовий кекс вийняти з форми, остудити на решітці і посипати цукровою пудрою.
|