Блюдо англійської кухні. Список продуктів: півтора кілограма м'якоті баранини, чайна ложка солі, три цибулини, чотири морквини, три столів. ложки перловки, рубана петрушка. Для галушок: шістдесят грамів сала, сто двадцять грамів борошна, сода на кінчику ножа, петрушка, цибулина, сіль, перчик. Соус з каперсів: дві столів. ложки масла вершкового, чотири столів. ложки борошна, склянка молока, один стаканчик бульйону з баранини, чайна ложка оцту, каперси, сіль і перчик.
У велику каструлю покласти м'ясо, заливаємо підсоленою водою і варимо півтори години на маленькому огне.Добавляем перловку, а через 0.5 години овочі. Через 2.5 години баранина, напевно, буде готова.Горячую баранину викладаємо на блюдо, посипаємо петрушкою і подаємо з перловкою, овочами, галушками і соусом з каперсів.
Готуємо галушки: з'єднуємо всі продукти для галушок, по чайній ложці, обережно вливаємо воду. Замішуємо круте, пишне тісто. Формуємо з тіста 12 круглих кульок і варимо їх у м'ясному бульончике близько 30 хв. З борошна, масла, молока і гарячого бульйону варимо соус. Кип'ятимо 3 хв. Прибираємо з вогню,додаємо оцет, каперси. Подаємо гарячим.
|