Як приготувати тушкованого курча по киприотскому рецептом?
За таким рецептом готують курчати на Кіпрі. Список продуктів: курча, вагою півтора - 1. 75 кілограма (ріжемо шматочками), дві морквини, одна ріпчаста цибулина, волоські горішки, сто сімдесят п'ять грамів білих сухарів, 3/4 чайн. ложки кайенского перцю, дві столів. ложки вершкового масла, дві столів. ложки оливкової олії, сіль.
Шматочки курчати заливаємо підсоленою водою. Доводимо до кипіння і знімаємо пінку. Моркву ріжемо крупно і кладемо до курчаті. Цибулю кладемо цілком. Накриваємо кришкою і варимо близько шістдесяти минут.После цього дістаємо шматочки курчати, шкіру викидаємо, а м'ясо відокремлюємо від кісточок і ріжемо дрібно. Бульйон кип'ятимо до обсягу рівного одній склянці, виймаємо з бульйону морквину. В окремій мисці з'єднуємо сухарі, горіхи мелені, сіль і половину кайенского перчика. Додаємо до суміші трохи бульйону і доводимо консистенцію до густоти рідкої сметани. На суміші вершкового і оливкового масел підрум'янюємо куряче м'ясо. Обсмажене куряче м'ясо викладаємо на тарілки. Зверху поливаємо горіховим соусом. Змішуємо залишився кайенский перчик з оливковою олією і збризкуємо страву зверху.