Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати свинячий стейк під гірчичним соусом?

Таке блюдо повсякденним не назвати, але коли хочеться побалувати домашніх чимось смачним, незвичайним, цей рецепт можна взяти до уваги. До нього дуже добре підійде смажена картопля фрі і легкий овочевий салатик.

Необхідні продукти
Шість свинячих стейків (приблизно по 200 грам кожна)
Три столові ложки борошна
Сіль і чорний мелений перець
Для гірчичного соусу

Третину склянки сметани або вершків
Одна цибулина
Три столових ложки рослинного масла
Столова ложка вершкового масла
Половина склянки апельсинового соку
Чайна ложка кукурудзяного крохмалю
Чайна ложка негострої гірчиці (можна із зернятками)
Чайна ложка соєвого соусу
Приготування

М'ясо злегка відбити. Змішати борошно з сіллю і перцем, обваляти в ній стейки, струсити надлишки борошна і обсмажити м'ясо на сковорідці - гриль, змащеній олією. Обсмажувати недовго, буквально за три - чотири хвилини з кожного боку, щоб не пересушити м'ясо. Зверху можна трохи присипати сіллю і скласти в каструлю. Накрити кришкою, щоб м'ясо залишалося теплим.

Приготувати соус. Розвести крохмаль половиною апельсинового соку. Нагріти сковорідку, розтопити вершкове масло, додати рослинне, прогріти. Покласти в сковорідку дрібно нарізану цибулю, спасерувати до прозорого стану. Влити половину апельсинового соку. Додати соєвий соус, бульйон, гірчицю. Добре розмішати і влити розведений в соку крохмаль. Постійно перемішуючи соус тримати його на маленькому вогні дві - три хвилини. Потім додати сметану або вершки і тушкувати до загустіння.

Можна полити соусом готові стейки або викласти їх в сковороду з соусом і прогріти.

Просмотров: 647
Категория: Рецепти |
| Теги: м'ясо, апельсинового

Рекомендовані рецепти:

Курчата, приготовані у виноградному соку
Samosa - індійські пиріжки
Яблучні сирники
Хлібний пудинг з горіхами і яблуками
Штрудель з сирного тіста з вишнею
Мафіни з чорницею
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: