Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати слоїсту баницю?
Слоїсту баницю можна готувати з різними начинками - з цибулі - порею, з м'ясною, овочевою начинкою, з яблуками, з шпинату, але найпопулярніша - це баніца з сиром або бринзою. Страва болгарської кухні.
Що знадобиться для приготування

400 г листкового тіста (упаковка)
300 грам бринзи
Чотири яйця
200 мл натурального йогурту
Половина чайної ложки соди
Рослинна олія

Приготування

Соду гасимо в йогурті. Збиваємо яйця, бринзу кришимо дрібними шматочками, змішуємо з яйцем і вливаємо йогурт. Солити не потрібно.
Листкове тісто тонко розкачуємо і робимо з нього чотири листа за розміром дека або форми. змащуємо маслом деко викладаємо на нього перший лист тіста, на нього приблизно третю частину начинки. Розмазуємо по всій поверхні і накриваємо наступним листом тесту. Знову шар начинки і знову тісто. Шари можна повторювати три - чотири рази (на перший раз вистачить три шари щоб зрозуміти, як готується страва). гострим ножем розрізаємо ще сирий пиріг на великі квадрати і ставимо в духовку з температурою 180 градусів. Випікаємо до рум'яної скоринки. Коли баніца буде готова, її збризніть водою і накрийте рушником щоб стала м'якою.
Баницю можна випікати і не розрізаючи на шматки, одним великим пирогом.
Просмотров: 676
Категория: Рецепти |
| Теги: баницю, нього

Рекомендовані рецепти:

Рогалики до чаю
Гречка з консервованим тунцем
Суп з ковбасками та овочами
Сирні булочки-кіски
Домашні 'Рафаелло'
Рулет з меренги
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: