Головна » Статті » Рецепти |
Як приготувати шоколадно-мигдальний кекс?
Кекс готується з двох видів тіста та шоколадної маси. Смачно і дуже оригінально. Якщо ви любите гіркий шоколад - можна готувати кекс з нього, якщо не належите до любителів гіркого шоколаду - візьміть шоколад з вмістом какао не вище 70%. Що знадобиться для приготування 250 грам борошна 200 грам вершкового масла і ще столова ложка вершкового масла для шоколаду 200 грам цукру Чотири яйця 70 грам меленого мигдалю 150 грам шоколаду Три столові ложки какао-порошку Столова ложка молока Чайна ложка розпушувача Для глазурі - 150 мл. вершків з жирністю 33% і 150 грам шоколаду Приготування Масло заздалегідь дістаємо з холодильника. Коли воно нагріється і розм'якшиться, додаємо цукор міксером на високій швидкості збиваємо в пишну масу. Потім по одному починаємо додавати яйця, причому, таке яйце потрібно додавати тільки після того, як попереднє вже повністю вмешано в маслянистий крем. Після яєць додаємо просіяне борошно, розпушувач і 2/3 мигдалевих горішків. Половину тіста відбираємо, у неї додаємо ложку молока і залишилися горішки. В іншу половину тіста додаємо какао і добре вимішуємо, щоб маса стала однорідною за кольором і консистенції. Шоколад розтоплюємо на водяній бані, додаємо столову ложку вершкового масла. У форму викладаємо по черзі шоколадне тісто, світле і шоколад. Приблизно по столовій ложці, чергуючи види тіста. Шоколад не повинен знаходиться з краю - він може пригоріти при випічці. Ставимо кекс в духовку і випікаємо при температурі 160 градусів до готовності (від 40 хвилин до години). Для глазурі підігріваємо вершки змішуємо з тертим шоколадом, коли шоколад розчиниться - знімаємо з вогню. Даємо охолонути, обмазуємо кекс. | |
Просмотров: 616 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |