Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати шоколадно-мигдальний кекс?
Кекс готується з двох видів тіста та шоколадної маси. Смачно і дуже оригінально. Якщо ви любите гіркий шоколад - можна готувати кекс з нього, якщо не належите до любителів гіркого шоколаду - візьміть шоколад з вмістом какао не вище 70%.
Що знадобиться для приготування

250 грам борошна
200 грам вершкового масла і ще столова ложка вершкового масла для шоколаду
200 грам цукру
Чотири яйця
70 грам меленого мигдалю
150 грам шоколаду
Три столові ложки какао-порошку
Столова ложка молока
Чайна ложка розпушувача
Для глазурі - 150 мл. вершків з жирністю 33% і 150 грам шоколаду

Приготування

Масло заздалегідь дістаємо з холодильника. Коли воно нагріється і розм'якшиться, додаємо цукор міксером на високій швидкості збиваємо в пишну масу. Потім по одному починаємо додавати яйця, причому, таке яйце потрібно додавати тільки після того, як попереднє вже повністю вмешано в маслянистий крем.
Після яєць додаємо просіяне борошно, розпушувач і 2/3 мигдалевих горішків. Половину тіста відбираємо, у неї додаємо ложку молока і залишилися горішки. В іншу половину тіста додаємо какао і добре вимішуємо, щоб маса стала однорідною за кольором і консистенції.
Шоколад розтоплюємо на водяній бані, додаємо столову ложку вершкового масла.
У форму викладаємо по черзі шоколадне тісто, світле і шоколад. Приблизно по столовій ложці, чергуючи види тіста. Шоколад не повинен знаходиться з краю - він може пригоріти при випічці. Ставимо кекс в духовку і випікаємо при температурі 160 градусів до готовності (від 40 хвилин до години).
Для глазурі підігріваємо вершки змішуємо з тертим шоколадом, коли шоколад розчиниться - знімаємо з вогню. Даємо охолонути, обмазуємо кекс.
Просмотров: 579
Категория: Рецепти |
| Теги: шоколад, Кекс

Рекомендовані рецепти:

Цибулевий джем
Сирна запіканка
Вафлі вершкові
Салат з курячим філе і молодою картоплею
Пісна галета з яблуками з заварного тіста
Рибка по-провансальски
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: