Рецепт смачного і корисного рулету з шпинату. Список продуктів: один кілограм шпинату, одна цибулина, мускатний горіх, сік лимона, сіль, склянка борошна, олія, яйце, молоко, два-три помідорчика, три-чотири анчоуса, стаканчик томатного соусу, одна столів. тертого сиру, перець.
З борошна, молока і яйця готуємо тісто, по консистенції схоже на заготовку для омлету. Залишаємо його на шістдесят хвилин. Тим часом перебираємо шпинат, промиваємо його, трохи обсушуємо і ошпарюємо кіпяточком. Потім шпинат крупно рубаємо, змішуємо з натертим на тертці ріпчастою цибулею, приправляємо меленим мускатним горіхом, перцем, соком лимона, рослинним маслом і сіллю. Ставимо шпинат гасити. Очищаємо, ділимо на частини і готуємо анчоуси. Помідорчики ошпарюємо, чистимо і ріжемо скибочками.
На сковорідці гріємо масло, наливанням трохи тіста, кладемо анчоуси і помідори, заливаємо рештою тестом і запікаємо до золотисто-жовтої пінки. Точно також готуємо і другий омлетик.
Обидва омлету щедро посипаємо шпинатом, звертаємо в рулети, кладемо у форму, поливаємо соусом, посипаємо сиром і запікаємо в духовці.
|