Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати ромову бабу з шоколадного мусу?
Оригінальний десерт на основі кави і невеликих мигдальних тістечок. Дуже смачно!
Для приготування шести порцій десерту нам потрібно:

сто мілілітрів кави (він повинен бути міцним і гарячим);
двісті мілілітрів молока (гарячого);
вісім жовтків;
вісім грамів желатину;
чотири стіл. ложки дрібної цукрової пудри;
триста п'ятдесят мілілітрів вершків;
по сто грамів білої і темної шоколадної глазурі (дрібно порубати);
п'ятдесят грамів крихітних мигдальних тістечок;

Розчиняємо світлу глазур в ста мілілітрах гарячого молока, а в темну кави. У кожну суміш додаємо по чотири грами віджатого розмоченого желатину. На водяній бані збиваємо сах. пудру, жовтки і сто мілілітрів молока. Отриману суміш ділимо на 2 частини, кожну перемішуємо зі світлою і темною глазур'ю. Ставимо на холод на 15 хв.

Збиваємо вершки і перемішуємо половину вершків з масою з холодильника.
Споліскуємо крижаною водою формочку для ромової баби. Наповнюємо її темною масою. Рубаємо мигдальні тістечка, висипаємо крихту в форму, зверху викладаємо світлу масу. Беремо вилочку і робимо мармурове забарвлення. Ставимо на холод на 4 години. На секунду опускаємо формочку в теплу воду і опрокидываем мус на тарілку. Зверху прикрашаємо залишилися збитими вершками.
Просмотров: 389
Категория: Рецепти |
| Теги: кави, мілілітрів

Рекомендовані рецепти:

Торт пісочно-чорносливове
Хрустка випічка
Салат з капустою і кукурудзою (рецепт)
Прісна корж зі шпинатом
Полуниця у вершках
Вівсяний хлібець
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: