Головна » Статті » Рецепти |
Як приготувати рисову запіканку з помідорами і кабачками?
В запіканці фаршем і соусом настільки майстерно замасковані кабачки і цибулю, що її з задоволенням з'їсть навіть той, хто цим овочам байдужий. Ну а любителям овочевих запіканок і рису таке блюдо точно припаде до смаку. Що знадобиться для приготування Півтори склянки сухого рису 500 грам фаршу Два невеликих кабачка Шість помідор Дві цибулини Столова ложка з гіркою борошна Столова ложка вершкового масла 500 мл води або бульйону Сіль і мелений перець Трохи тертого сиру Приготування Рис варимо як зазвичай - в підсоленій воді до готовності. З помідорів знімаємо шкірку, цибулю і кабачки дрібно ріжемо (з кабачків не знімайте шкірку, вона не буде відчуватися). Три помідори ріжемо дрібними шматочками, решта три - кружечками. В сковорідці в рослинному маслі обсмажуємо цибулю, поки він не стане прозорим. Викладаємо фарш, постійно його перемішуємо щоб він не схоплювався грудочками. Додаємо до фаршу кабачки і помідори, солимо і перчимо, тушкуємо хвилин десять на слабкому вогні. Для соусу в каструлі розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно, перемішуємо. Борошно обсмажувати не потрібно. Помішуючи суміш, вливаємо бульйон, доводимо до кипіння, знімаємо з вогню. На дно форми з бортами викладаємо рис, поливаємо соусом, потім йде шар фаршу з овочами, зверху розкладаємо кружечки помідор і посипаємо сиром. Запікаємо при температурі 200 градусів п'ятнадцять хвилин. | |
Просмотров: 604 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |