Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати рисову запіканку з помідорами і кабачками?
В запіканці фаршем і соусом настільки майстерно замасковані кабачки і цибулю, що її з задоволенням з'їсть навіть той, хто цим овочам байдужий. Ну а любителям овочевих запіканок і рису таке блюдо точно припаде до смаку.
Що знадобиться для приготування

Півтори склянки сухого рису
500 грам фаршу
Два невеликих кабачка
Шість помідор
Дві цибулини
Столова ложка з гіркою борошна
Столова ложка вершкового масла
500 мл води або бульйону
Сіль і мелений перець
Трохи тертого сиру

Приготування

Рис варимо як зазвичай - в підсоленій воді до готовності.
З помідорів знімаємо шкірку, цибулю і кабачки дрібно ріжемо (з кабачків не знімайте шкірку, вона не буде відчуватися). Три помідори ріжемо дрібними шматочками, решта три - кружечками.
В сковорідці в рослинному маслі обсмажуємо цибулю, поки він не стане прозорим. Викладаємо фарш, постійно його перемішуємо щоб він не схоплювався грудочками. Додаємо до фаршу кабачки і помідори, солимо і перчимо, тушкуємо хвилин десять на слабкому вогні.
Для соусу в каструлі розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно, перемішуємо. Борошно обсмажувати не потрібно. Помішуючи суміш, вливаємо бульйон, доводимо до кипіння, знімаємо з вогню.
На дно форми з бортами викладаємо рис, поливаємо соусом, потім йде шар фаршу з овочами, зверху розкладаємо кружечки помідор і посипаємо сиром. Запікаємо при температурі 200 градусів п'ятнадцять хвилин.
Просмотров: 398
Категория: Рецепти |
| Теги: кабачки, цибулю

Рекомендовані рецепти:

Листкова коса з капустою
Рецепт паски
Сирні кекси з кропом і кмином
"Рафаелло" з курячої грудки з кедровими горішками
Готуємо бісквітне тісто
Яєчня по-італійськи
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: