Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати пряну гарбуз?
Це лише один із способів запікання гарбуза з прянощами. Спеції можна комбінувати по своєму смаку або щось додати і зробити гарбуз більш гострою або навпаки, пом'якшити смак. Пряна гарбуз подається як гарнір до м'яса і птиці разом з відвареним рисом.
Що знадобиться для приготування
Два кілограми гарбуза
Один лимон
Дві - три столові ложки цукру
Чайна ложка насіння гірчиці
Чайна ложка зерен кардамону
Паличка кориці
Чайна ложка гострої паприки
75 мл оливкової або рослинного масла
Сіль за смаком
Приготування

Гарбуз нарізаємо тонкими часточками, нагадують часточки дині. Укладаємо в змащену маслом форму. Одну часточку кладемо шкіркою вниз, іншу - шкіркою вгору. Така укладка забезпечує рівномірне пропікання часточок.
Вичавлюємо сік з лимона, збризкуємо соком гарбуза. Зверху посипаємо цукром, насінням гірчиці, трохи підсолюємо. По всій поверхні розсипаємо порошок паприки. У форму кладемо паличку кориці, трохи кардамону. Поливаємо оливковою або рослинним маслом. Затягуємо форму фольгою, ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо годину. Потім знімаємо фольгу, запікаємо гарбуз до утворення рум'яної скоринки. Гарбуз може бути самостійною стравою або подаватися до м'яса, птиці.
Просмотров: 406
Категория: Рецепти |
| Теги: форму, гарбуз

Рекомендовані рецепти:

Курка з томатним рисом
Закуска "Морське чудо"
Бутерброди з сирним салатом
Холодець з курки
Фруктовий салат з куркою
Запіканка з фаршу й картоплі по-грецьки (аші)
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: