Головна » Статті » Рецепти |
Як приготувати повітряний кекс?
Це один з тих рецептів, які можна сміливо рекомендувати навіть новачкам в кулінарії. Готувати дуже просто, єдина умова - нічим не замінювати вершки в рецепті. Вони замінюють масло, і при невисокій температурі будуть як би нудитися в тесті, тоді кекс вийде красивого жовтого кольору. Необхідні продукти 250 мл. вершків жирністю 30 - 35% Чотири яйця 250 грам цукру 125 грам борошна 125 грам крохмалю (картопляного або кукурудзяного) Пакетик розпушувача (10 грам) Пакетик ванільного цукру Приготування Змішуємо яйця, цукор, ванільний цукор і добре збиваємо міксером у пишну масу. Не припиняючи збивати, вливаємо вершки (вони повинні бути кімнатної температури). Слідом додаємо борошно, розпушувач і крохмаль (їх потрібно змішати і просіяти). Всі інгредієнти вимішуємо до однорідної маси. Бажано, щоб форма для випічки була рознімної. Її потрібно змастити маслом і вилити тісто. Поставити в духовку з температурою 160 градусів, випікати 50 хвилин. Готовність кексу обов'язково перевірте дерев'яної шпажкою - якщо з середини випічки вона виходить сухою, кекс можна діставати. Кекс трохи остудити у формі, потім обережно вийняти і дати охолонути на решітці. Остиглий кекс посипати цукровою пудрою або полити глазур'ю. | |
Просмотров: 615 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |