Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати повітряний кекс?
Це один з тих рецептів, які можна сміливо рекомендувати навіть новачкам в кулінарії. Готувати дуже просто, єдина умова - нічим не замінювати вершки в рецепті. Вони замінюють масло, і при невисокій температурі будуть як би нудитися в тесті, тоді кекс вийде красивого жовтого кольору.
Необхідні продукти
250 мл. вершків жирністю 30 - 35%
Чотири яйця
250 грам цукру
125 грам борошна
125 грам крохмалю (картопляного або кукурудзяного)
Пакетик розпушувача (10 грам)
Пакетик ванільного цукру
Приготування

Змішуємо яйця, цукор, ванільний цукор і добре збиваємо міксером у пишну масу. Не припиняючи збивати, вливаємо вершки (вони повинні бути кімнатної температури). Слідом додаємо борошно, розпушувач і крохмаль (їх потрібно змішати і просіяти). Всі інгредієнти вимішуємо до однорідної маси.
Бажано, щоб форма для випічки була рознімної. Її потрібно змастити маслом і вилити тісто. Поставити в духовку з температурою 160 градусів, випікати 50 хвилин. Готовність кексу обов'язково перевірте дерев'яної шпажкою - якщо з середини випічки вона виходить сухою, кекс можна діставати. Кекс трохи остудити у формі, потім обережно вийняти і дати охолонути на решітці. Остиглий кекс посипати цукровою пудрою або полити глазур'ю.
Просмотров: 426
Категория: Рецепти |
| Теги: цукор, Кекс

Рекомендовані рецепти:

Імбирне печиво "Як з Икеи"
Ватрушка "Ласун"
Фісташковий пиріг
Домашня сметана
Апельсинові мафіни
Вершково-медові цукерки
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: