Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати пиріг з картоплею і грибами?
Листкового тіста в багатошаровій немає. Є тісто на сирі, прошарок з грибів і заливка з картопляного пюре. Замість грибів можна додати шинку, курку або м'ясо.
Що знадобиться для тіста
100 грам сиру
100 мл кефіру
200 грам борошна
100 грам вершкового масла або маргарину
Половина чайної ложки соди (погасити оцтом)
Сіль

Для начинки

Дві - три цибулини
500 грам грибів
750 грамів картопляного пюре
250 мл кефіру
Два - три яйця
200 грам сиру
Пучок кропу
Сіль і спеції за смаком
Рослинна олія
Приготування

Маргарин або масло перетерти в крихту з борошном та сиром. Кефір підсолити і змішати з гашеного содою. Поступово підливаючи кефір в масляну крихту замісити м'яке тісто. Загорнути його в плівку і дати відпочити.
Картоплю відварити, розім'яти в пюре. Гриби нарізати шматочками, цибулю - кубиками. Обсмажити в олії цибулю, потім додати гриби і обсмажувати до готовності. Посолити і поперчити за смаком. Готові гриби додати дрібно нарізаний кріп.

Розподілити руками тісто у форму або на деко з бортиками. Розкласти гриби.
Картоплю змішати з кефіром, яйцями і збити міксером у пишну масу. Якщо потрібно, підсолити. Додати тертий сир і розкласти картопляну суміш поверх грибної начинки.
Випікати пиріг в гарячій духовці при температурі 180 градусів приблизно сорок хвилин.
Просмотров: 564
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, гриби

Рекомендовані рецепти:

Сирні пампушки
Шоколадна баба (рецепт)
Ладду - східне ласощі з нуту
Рулет маковий на дріжджах
М'ясна запіканка з яйцем
Тайський салат
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: