Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати пиріг з картоплею, грибами і цибулею?
Ситний пиріг можна з'їсти за обідом на друге, це цілком повноцінне блюдо. Смачно як у гарячому, так і в охолодженому вигляді.
Продукти для тіста

Половина склянки молока
Півтори склянки борошна + трохи борошна на підсипку
Півтори чайних ложки сухих дріжджів
Щіпка солі
Половина чайної ложки цукру
Одне яйце
Столова ложка рослинного масла

Для начинки

300 грам відварених грибів
400 грам картоплі
Чотири цибулини
Стакан тертого сиру
Трохи сметани

Приготування

У теплому молоці розчиніть цукор і дріжджі і поставте в тепле місце хвилин на двадцять. Збийте яйце з сіллю, влийте олію і змішайте з подошедшими дріжджами. Поступово всипайте просіяне борошно, замісіть тісто. Покладіть його в каструлю або миску, затягніть зверху плівкою і нехай постоїть в теплі близько години.
Для начинки цибулю обсмажте в олії, додайте нарізані гриби. Обсмажуйте всі разом хвилин п'ять - сім. Картоплю очистіть, наріжте тонкими скибочками, відваріть в підсоленій воді п'ять хвилин.
У змащену маслом форму викладіть тонко розкатане тісто. Зробіть бортики. Змастіть тісто сметаною, викладіть гриби з цибулею, посоліть, на гриби - картоплю. Змастіть картоплю сметаною і посипте сиром. Випікати пиріг потрібно півгодини на середньому вогні.
Просмотров: 406
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, картоплю

Рекомендовані рецепти:

Суп з ковбасками та овочами
Голландський салат з оселедцем
Прісна корж зі шпинатом
Полуничний пиріг
Цибульний пиріг 'Чиполіно'
Паштет по-східному
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: