Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати пікантний розсипчастий рис?
Деякі доповнення у вигляді овочів і спецій зроблять рис дійсно пікантним. Пропорції рису і води дани для длиннозреного пропареного рису.
Що знадобиться для приготування
Склянку рису
Дві склянки води
Пучок свіжого шпинату (можна додати подрібнений заморожений шпинат)
Дві морквини
Одна велика цибулина
Третину чайної ложки зіри
Третину чайної ложки гострого меленого перцю
Шість - сім столових ложок рослинного масла
Сіль за смаком

Приготування

Овочі дрібно нарізати, якщо свіжий шпинат дрібно порубати його. У сковорідці розігріти рослинне масло, протягом п'яти хвилин на середньому вогні обсмажити цибулю. потім додати моркву і тушкувати все ще хвилин десять. В останню чергу додати шпинат, через хвилинку (коли він стане м'яким) - всипати зіру і перець, влити воду, додати сіль. Як тільки вода закипить, покласти рис, перемішати, довести до кипіння і готувати під кришкою рис на мінімальному вогні близько 25 хвилин.
Кількість зіри і меленого гострого перцю регулюйте по своєму смаку. Якщо не любите зіру - додайте каррі або куркуму - це теж додасть смаку і зробить рис апетитного бурштинового кольору.
Просмотров: 541
Категория: Рецепти |
| Теги: рис, дрібно

Рекомендовані рецепти:

Рулет з меренги
Калиссоны - французькі ласощі
М'ятне печиво "Мохіто"
Цибульні булочки
Цукерки "Вершкові тягучки"
Салат "Букет тюльпанів"
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: