Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати перевернутий пиріг з абрикосами?
Чим хороші перевернуті пироги - так це незвичайною начинкою із карамельним смаком. А в цьому рецепті в карамель ще додається лимонний сік, і в поєднанні з абрикосами виходить дуже смачно.
Що знадобиться для тіста

Неповний склянку цукру
Два яйця
100 грам вершкового масла
Неповний склянку кефіру або йогурту
300 грам борошна
Півтори чайних ложки розпушувача
Щіпка солі
Пакетик ванільного цукру

Для начинки

12 абрикосів
Сік і цедра половинки лимона
Склянку цукру
100 грам вершкового масла
Пакетик ванільного цукру

Приготування

Розтопіть в сковороді масло, змішайте з цукром, лимонним соком і цедрою, додайте ванільний цукор і тримайте на середньому вогні, поки карамель не закипить. Помішуйте. Вилийте її на дно форми і розкладіть на карамель половинки абрикосів зрізом вниз.
Для тіста м'яке масло збийте з цукром і ванільним цукром дочиста. Додайте яйця, ще раз збийте. Всипте борошно, сіль і розпушувач, додати кефір і вимішайте однорідне тісто без грудочок. Викладіть його на абрикоси, поставте в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте 35 - 45 хвилин.
Готовий пиріг відразу ж переверніть на тарілку денцем вгору.
Просмотров: 463
Категория: Рецепти |
| Теги: цукром, карамель

Рекомендовані рецепти:

Дачний овочевий салат
Розсипчастий пиріг з курагою
Готуємо "Рибник"
Курчата, приготовані у виноградному соку
Салат з оселедцем (рецепт)
Сирна "самса" з грибами
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: