Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати овочеву ікру з моркви і буряка?
За рахунок великої кількості спецій і лимонного соку ікра виходить дуже ароматної і смачної навіть без додавання томату.
Необхідні продукти

500 грам буряка
400 грам моркви
350 грам ріпчастої цибулі
Вісім великих часточок часнику
Один невеликий лимон
Чайна ложка цукру
Склянку води
Третину склянки рослинного масла
Чверть чайної ложки меленої гвоздики
Чайна ложка меленого коріандру
Чорний і кайенский перець за смаком
Сіль за смаком
Один - два лаврові листки

Приготування

Буряк відварити на пару до м'якості. Остудити, очистити, натерти на дрібній тертці.
Морквину натерти на тертці, цибулю і часник нарізати кубиками. Розігріти олію, обсмажити до золотистого кольору часник і цибулю, додати моркву, тушкувати на середньому вогні кілька хвилин. Потім влити воду, довести до кипіння, зменшити вогонь і під кришкою тушкувати овочі до м'якості моркви. Рідина за цей час повинна випаруватися.
З лимона відтиснути сік, спеції потовкти у ступці. Додати до моркви буряк, спеції, цукор, сіль і влити лимонний сік, покласти лавровий лист. Готувати на слабкому вогні ще хвилин 15 - 20. Можна ікру залишити в такому вигляді як вона є або покласти в блендер і пюрировать до однорідної маси (лавровий лист дістати). Остудити і подавати як холодну закуску.
Просмотров: 572
Категория: Рецепти |
| Теги: моркви, цибулю

Рекомендовані рецепти:

Кекс "Мармурова"
Курка з томатним рисом
Теплий салат з копченої скумбрії і молодої картоплі
Пудинг з фініками
Тефтелі з яблуками
Кекс з курагою
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: