Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати оладки з кабачків і картоплі?
В одній страві можна поєднати улюблені овочі – кабачки і картоплю. Якщо вам подобаються оладки з картоплі і кабачкові оладки теж є в домашньому меню – спробуйте поєднати одне і інше – смак анітрохи не розчарує.
Що знадобиться для приготування

Кілограм картоплі
Кілограм кабачків
Приблизно склянку борошна
Два – три яйця
Половина чайної ложки соди (погасити оцтом)
Великий пучок свіжої зелені (якщо є)
Кілька часточок часнику (це не обов'язково, за бажанням)
Сіль, чорний мелений перець і спеції, приправи – все за смаком
Рослинне масло для смаження

Приготування

З кабачків зрізаємо шкірку, видаляємо насіння (якщо кабачки молоденькі, то їх просто потерти на тертці, чистити не треба), тремо на крупній тертці.
Сиру картоплю тремо на дрібній тертці. Якщо утворилося багато соку – зливаємо. Натерті кабачки злегка віджимаємо, інакше знадобиться додавати багато борошна.
Змішуємо картоплю і кабачки, додаємо збиті яйця, борошно. Приправляємо спеціями, перчимо за смаком. Кладемо гашену соду і тільки коли тісто буде готове, додаємо сіль. Раніше її додавати не потрібно – овочі почнуть інтенсивно виділяти сік, і тоді доведеться підсипати муку, що зіпсує смак готових оладок.
В сковорідці розігріваємо масло, столовою ложкою викладаємо оладки і обсмажуємо з двох сторін на середньому вогні до рум'яного кольору.
Просмотров: 417
Категория: Рецепти |
| Теги: кабачки

Рекомендовані рецепти:

Райдужні меренги
Паштет по-східному
Апельсинові квадратики
Цибульний пиріг 'Чиполіно'
Пиріг з м'ясом і овочами
Голландський салат з оселедцем
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: