Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати морквяний салат по-турецьки?
Чи багато ми знаємо морквяних салатів? Морква по-корейськи, і морква з часником і майонезом - мабуть і все. Внести різноманітність в корисні салати зі свіжої моркви допоможе популярне блюдо турецької кухні - морквяний салат по-турецьки.
Що знадобиться для приготування
500 грам свіжої моркви
125 грам ядер волоського горіха
Дві - три столових ложки рослинного масла
Чайна ложка чорного меленого перцю
Чайна ложка червоного меленого перцю
Дві чайних ложки зіри
Дві - три зубчики часнику
Сіль за смаком
Дві столові ложки зелені петрушки
125 - 150 грам натурального йогурту
Приготування

Горіхи потрібно підсушити в духовці на сухий сковорідці, трохи остудити і потерти долонькою. Коли шкірка зніметься, порубаєте горіхи ножем, але не дуже дрібно.

Моркву натріть на крупній тертці, викладіть на сковорідку в якій розігріте масло, і підсмажуйте на середньому вогні дві - три хвилини. Потім додайте горіхи, всі спеції і приправи (тоді вони краще віддадуть аромат і смак) і продовжуйте обсмажувати на слабкому вогні ще дві хвилини. Перекладіть вміст сковорідки в салатник і повністю остудіть.

Часник пропустіть через прес і потім потолките в ступці. Змішайте часник з йогуртом, залийте морквину і дайте трохи настоятися. Перед подачею посипте зеленню петрушки.
Просмотров: 550
Категория: Рецепти |
| Теги: часник, Вогні

Рекомендовані рецепти:

Холодець з курки
Розсипчастий пиріг з курагою
Слойки з бутербродніци
Сирний торт з персиками
Печиво "Диво острів"
Печінка, приготована з овочами
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: