Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати лимонний кекс з медом?
Рецептів лимонної випічки або випічки з медом дуже багато, але поєднання і лимона і меду в одному рецепті зустрічається не часто. Кекси виходять ніжні, з дивним ароматом меду і легким лимонним присмаком - така випічка багатьом припаде до смаку.
Необхідні продукти

Два яйця
Дві склянки борошна
100 грам маргарину
Три столові ложки цукру
Півсклянки молока
Столова ложка лимонного соку
10 грам розпушувача
Щіпка солі
Чайна ложка лимонної цедри
Для просочення

П'ять столових ложок меду
Чверть склянки лимонного соку
Чайна ложка лимонної цедри
Дві столові ложки коньяку (не обов'язково)
Приготування

Розтопити маргарин, остудити його до кімнатної температури. Змішати з молоком, цукром, додати яйця. Добре перемішати. Ввести лимонний сік, цедру, сіль, розпушувач. Розмішати і всипати борошно. Тісто довго вимішувати не потрібно, по консистенції воно повинно вийти як густа сметана.

Формочки змастити маслом і вилити тісто, заповнюючи не більше 2/3 обсягу. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 20 - 25 хвилин. Для великого кексу час випікання збільшується до 40 - 45 хвилин.

Приготувати просочення. У каструльці змішати мед і лимонний сік, додати цедру. На невеликому вогні довести до кипіння, відразу ж зняти з вогню. Готові кекси викласти на блюдо і полити медової сумішшю. Якщо робите кекси в силіконовій формочці, то можна полити сумішшю прямо в формочках, а коли охолонуть - дістати. З металевими формами такий метод не годиться - кекси можуть прилипнути і погано діставатися.
Просмотров: 631
Категория: Рецепти |
| Теги: лимонної, кекси

Рекомендовані рецепти:

Домашні чебуреки
Шашлик на маївку з свинини
Розсипчастий пиріг з курагою
Молоді кабачки в горіховому соусі
Цукерки, бараночки
Пиріг "Ягідне хмарина"
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: