Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати лимонний кекс з цукатами?
Смак кексу буде визначати не тільки лимонний сік, але і цукати, які ви додасте. Можна для цієї випічки використовувати будь-які цукати, вибирайте ті, що вам подобаються. В оригінальному рецепті додані імбирні цукати.
Необхідні продукти
120 грам маргарину
Три столових ложки лимонного соку
Столова ложка тертої лимонної цедри
70 грам імбирних цукатів (можна замінити будь-якими іншими в тій же кількості)
250 грам цукру
240 грам борошна
Половина чайної ложки соди (погасити оцтом)
Щіпка солі
Три яйця
100 грам сметани
Приготування

Цукати потрібно нарізати дуже дрібними шматочками. Змішати в мисці просіяне борошно, сіль, лимонну цедру, нарізані цукати.
В іншій ємності збиваємо міксером м'який маргарин з цукром до однорідної пишної маси. Потім по одному додаємо яйця і лимонний сік. Починаємо по черзі додавати до отриманого крему суху борошняну суміш (у три етапи) і сметану (додавати два рази). Вимішуємо однорідне тісто.
Перекладаємо його в змащену маслом форму, випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 45 - 50. Готовність кексу обов'язково перевіряємо дерев'яною шпажкою, якщо кекс пропікся, вона виходить сухою.
Кексу даємо трохи охолонути у формі, потім викладаємо його на решітку. Остиглий кекс можна посипати цукровою пудрою.
Просмотров: 655
Категория: Рецепти |
| Теги: цукати, Кекс

Рекомендовані рецепти:

Свинячі реберця в пиві
Салат "Цезар" (рецепт)
Готуємо кіш
Апельсинові квадратики
Морквяний торт з сушеної журавлини
Закусочний торт "Полянка"
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: