Головна » Статті » Рецепти |
Як приготувати лимонний кекс з цукатами?
Смак кексу буде визначати не тільки лимонний сік, але і цукати, які ви додасте. Можна для цієї випічки використовувати будь-які цукати, вибирайте ті, що вам подобаються. В оригінальному рецепті додані імбирні цукати. Необхідні продукти 120 грам маргарину Три столових ложки лимонного соку Столова ложка тертої лимонної цедри 70 грам імбирних цукатів (можна замінити будь-якими іншими в тій же кількості) 250 грам цукру 240 грам борошна Половина чайної ложки соди (погасити оцтом) Щіпка солі Три яйця 100 грам сметани Приготування Цукати потрібно нарізати дуже дрібними шматочками. Змішати в мисці просіяне борошно, сіль, лимонну цедру, нарізані цукати. В іншій ємності збиваємо міксером м'який маргарин з цукром до однорідної пишної маси. Потім по одному додаємо яйця і лимонний сік. Починаємо по черзі додавати до отриманого крему суху борошняну суміш (у три етапи) і сметану (додавати два рази). Вимішуємо однорідне тісто. Перекладаємо його в змащену маслом форму, випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 45 - 50. Готовність кексу обов'язково перевіряємо дерев'яною шпажкою, якщо кекс пропікся, вона виходить сухою. Кексу даємо трохи охолонути у формі, потім викладаємо його на решітку. Остиглий кекс можна посипати цукровою пудрою. | |
Просмотров: 655 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |