З настанням весни, коли з'являється свіжа молода зелень, дуже корисно вживати її в своєму харчовому раціоні. Із зелені готують супи, салати, напої, додають її і в другі страви. Для приготування лікувального весняного салату потрібно молода зелень деяких лікувальних рослин та інші інгредієнти. В склад весняного салату входять: квіти кульбаби - 5 шт., листя кульбаби - 2 - 3 шт., листя мати-й-мачухи - 2 - 3 шт., листя подорожника - 3 - 4 шт., листя малини - 3 - 4 шт., свіжі огірки середнього розміру - 3 шт., цибулина середньої величини - 1 шт., сіль і сметана для заправки салату. Спосіб приготування салату: огірки і зелень промиваємо, трохи підсушуємо. Огірки нарізаємо соломкою. Листя кульбаби, малини, подорожника, мати-й-мачухи і квіти кульбаби дрібно рубаємо. Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Вміст салату акуратно перемішуємо, додаємо сіль за смаком і 2 - 3 ложки сметани. Салат виходить по-своєму пряним, смачним свіжим і лікувальним.