Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати курячий паштет з печінкою і фісташками?
Паштет ідеально підходить до будь-якого святкового столу. Особливо до великоднього або новорічного, коли до гарячих страв справа зазвичай не доходить - все наїдаються закусками.
Що знадобиться для приготування
600 грам курячого філе
100 мл сухого або напівсухого білого вина
100 мл. бульйону
100 грам очищених фісташок
75 мл. вершків (жирність 22%)
Столова ложка желатину
Сіль і перець за смаком
Гілочка розмарину
Вершкове масло для смаження

Для паштету з печінки

400 грам курячої печінки
100 мл. білого вина
75 мл. вершків (жирність 22%)
Два варених жовтки
50 грам вершкового масла
Столова ложка бальзамічного оцту
Один лавровий листок
Гілочка чебрецю
Сіль і перець за смаком
Приготування

У киплячу воду вливаємо оцет і опускаємо промиті курячі печінки. Через три хвилини дістаємо шумівкою. Обсмажуємо печінку у вершковому маслі з додаванням лаврушки, чебрецю, через п'ять хвилин приправи прибираємо. Вливаємо вино, вершки, солимо і перчимо, выпариваем рідина. Пюрируем в блендері, додаємо жовтки і злегка збиваємо масу. Можна додати трохи цукру.

Куряче філе нарізаємо шматочками, обсмажуємо в олії. Додаємо сіль і перець, розмарин, вливаємо вино, выпариваем. Розмарин прибираємо, вливаємо бульйон, вершки, тушкуємо філе до готовності. пропускаємо мясо через м'ясорубку кілька разів, додаємо попередньо розведений желатин (його залити водою і потім прогріти на водяній бані), збиваємо. Потім додаємо фісташки.
Викладаємо у форму шарами (форму потрібно застелити харчовою плівкою) і прибираємо в холодильник на кілька годин.
Просмотров: 378
Категория: Рецепти |
| Теги: мл, вливаємо

Рекомендовані рецепти:

Екзотична яловичина
Листковий салат з сиром фета
Салат "Букет тюльпанів"
Закритий лимонний пиріг
Домашня сметана
Персиковий торт-суфле
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: