Головна » Статті » Рецепти |
Як приготувати курячий паштет з печінкою і фісташками?
Паштет ідеально підходить до будь-якого святкового столу. Особливо до великоднього або новорічного, коли до гарячих страв справа зазвичай не доходить - все наїдаються закусками. Що знадобиться для приготування 600 грам курячого філе 100 мл сухого або напівсухого білого вина 100 мл. бульйону 100 грам очищених фісташок 75 мл. вершків (жирність 22%) Столова ложка желатину Сіль і перець за смаком Гілочка розмарину Вершкове масло для смаження Для паштету з печінки 400 грам курячої печінки 100 мл. білого вина 75 мл. вершків (жирність 22%) Два варених жовтки 50 грам вершкового масла Столова ложка бальзамічного оцту Один лавровий листок Гілочка чебрецю Сіль і перець за смаком Приготування У киплячу воду вливаємо оцет і опускаємо промиті курячі печінки. Через три хвилини дістаємо шумівкою. Обсмажуємо печінку у вершковому маслі з додаванням лаврушки, чебрецю, через п'ять хвилин приправи прибираємо. Вливаємо вино, вершки, солимо і перчимо, выпариваем рідина. Пюрируем в блендері, додаємо жовтки і злегка збиваємо масу. Можна додати трохи цукру. Куряче філе нарізаємо шматочками, обсмажуємо в олії. Додаємо сіль і перець, розмарин, вливаємо вино, выпариваем. Розмарин прибираємо, вливаємо бульйон, вершки, тушкуємо філе до готовності. пропускаємо мясо через м'ясорубку кілька разів, додаємо попередньо розведений желатин (його залити водою і потім прогріти на водяній бані), збиваємо. Потім додаємо фісташки. Викладаємо у форму шарами (форму потрібно застелити харчовою плівкою) і прибираємо в холодильник на кілька годин. | |
Просмотров: 568 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |