Купелья - своєрідні голубці у виноградному листі. Список продуктів: двадцять нестарих виноградних листочків, п'ятдесят грамів довгозернистого рису, одна цибулина, шість стіл. ложечок оливкової олії, сто грамів фаршу з баранини, дві стіл. ложечки томатного пюре, полстаканчика води або бульйону, дві столів. ложки нарізаної свіжої петрушки, лимонний сік, сіль і перчик.
Приготування: Свіже листя винограду опускаємо в окріп на 60 секунд, а потім опускаємо в холодну водичку. Прибираємо з прожилки листочків. Рубаний цибулю обсмажуємо в маслі, додаємо рис, баранину і тушкуємо до готовності. Приправляємо перцем, томатною пастою, петрушкою, вливаємо бульйон. Тушкуємо 5 хв. Залишаємо остигати під кришкою. Коли начинка охолоне, беремо по одній столовій ложці начинки, кладемо в центр кожного виноградного листочка і звертаємо у формі сигар. Дно каструлі для гасіння викладаємо виноградними листочками, на листя кладемо купіллю, зверху накриваємо виноградним листям, заливаємо сумішшю масла і лимонного соку і тушкуємо півгодини. При приготуванні зверху купельи кладемо гніт, що купелья не розвалилася.
|