Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати кільку з овочами на зиму?
Ця досить недорога і не складна в приготуванні закуска, як стверджують господині, є однією з найпопулярніших зимових заготовок, яка йде буквально "на ура". Як же приготувати кільку з овочами на зиму?
Потрібно взяти по 1 кілограму солодкого болгарського перчика, моркви, цибулі. Перець і цибулю нарізують, а стиглу морква - труть на крупній тертці. Потім підготовлені овочі підсмажують на сковороді з рослинним маслом, після чого додають до них 3 л томату і 2 кілограми солоної кільки. До майбутньої заготівлі (за смаком) додають перець і цукор. (Солити не можна, інакше закуска виявиться пересоленою!) З моменту закипання всі варять приблизно 1,5 години, наприкінці варіння додають 200 г 9% оцту.

Ще один спосіб приготування кільки з овочами. Для приготування закуски потрібно: 4 кг помідорів, 3 кг солоної кільки, по 1 кг цибулі і моркви, 1/2 кг буряків і стільки ж - раст. масла, 2 ст. ложки солі, 200 - 250 гр цукру, 2 ст. ложки есенції.
Буряк і моркву натирають на крупній тертці, цибулю дрібно нарізають. Потім перемішують овочі, додають до них сіль і масло. Все тушкують протягом 20 хвилин з моменту закипання.
Тим часом перекручують помідори на м'ясорубці, додають до овочів разом з цукром і тушкують усе ще близько півгодини.
Очищають кільку, додають її до овочів і ще півгодини тримати на вогні. В кінці приготування закуски - до страви додають есенцію.
Така закуска гарна - як сама по собі, так і як доповнення до овочевих страв, наприклад, до картопляного пюре.
Просмотров: 521
Категория: Рецепти |
| Теги: додають, кг

Рекомендовані рецепти:

Сирно-овочева паста
Сирна запіканка з родзинками
Пиріг з грибами і гречкою
Закуска з брокколі і шпрот
Голландська масляна коврижка Boterkoek
Листковий салат з сиром фета
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: