Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати холодний салат з куркою?
В азіатській кухні готують салати і холодні, і гарячі, і холодні, тому у більшості рецептів спосіб приготування позначений у назві. Холодний салат можна використовувати і як повноцінне блюдо, і як закуску.
Необхідні продукти
Одна куряча грудка або два курячих стегенця
Сік одного лимона
Шматочок свіжого імбиру (5 см)
Один червоний гострий перчик
Дві часточки часнику
Дві морквини
Половина невеликого качана капусти
Кілька листочків свіжої м'яти
Трохи свіжого базиліка
Жменю солоних горішків (арахіс)
Дві столові ложки цукру
Третину склянки рибного соусу
Сіль за смаком
Одна гвоздичка (розтерти в ступці)
Приготування

Змішайте половину натертого імбиру, половину чорного і червоного перцю, сіль, половину часнику (його пропустити через прес), дві столові ложки лимонного соку. Цією сумішшю натріть курку і залиште маринуватися.
Капусту і моркву наріжте брусочками. Два літри води доведіть до кипіння, посоліть, опустіть овочі на дві хвилини в окріп. Потім відразу обдайте холодною водою.
У киплячу воду покладіть столову ложку цукру, покладіть курку і варіть 15 хвилин при слабкому кипінні. Дайте м'ясу охолонути в бульйоні.
Охолоджену курку нарізати брусочками, змішати з овочами.
Рибний соус налийте в каструлю, додайте столову ложку цукру і нагрівайте, поки цукор не розтане. Перелийте в блендер. Туди ж додайте гвоздику, імбир, часник, гострий перець, лимонний сік і все збийте. Полийте соусом курку з овочами. При подачі салат посипте базиліком, м'ятою і горішками.
Просмотров: 623
Категория: Рецепти |
| Теги: половину, курку

Рекомендовані рецепти:

Шоколадне печиво з кунжутом
Трюфелі з білого шоколаду, шафрану і сушеного абрикоса
Салат з авокадо і бекону
Гречані млинці з пшеничною мукою
Тістечко "Смужка" з фруктовою помадкою
Смачні сирники
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: