Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати картопляну запіканку з яблуками?
Рецепт французької кухні, в оригіналі у нього назва інша, але це не суть важливо. Головне, що просте у приготуванні блюдо вносить різноманітність у звичне меню - смак картопляної запіканки може бути самим різним, в залежності від сорту яблук і їх кількості.
Необхідні продукти
Вісім картоплин
Два - три яблука кислого смаку
200 мл нежирних вершків (10% жирності) або молока
Одна цибулина
50 грам будь-якого сиру
Сіль за смаком
Свіжий або сушений базилік
Вершкове масло
Приготування

Яблука розрізаємо навпіл, видаляємо серединку, м'якоть нарізаємо тонкими напівкруглими скибочками. Також ріжемо картоплю, скибочки повинні бути однаковими по товщині та розміром.

Дно і борти форми змащуємо олією, викладаємо шар картоплі за принципом риб'ячої луски, коли одна картоплина трохи накриває іншу. Присипаємо сіллю і подрібненим базиліком (його можна замінити на будь-яку іншу приправу яку любите). Потім викладаємо шар яблук і знову шар картоплі. Солимо, посипаємо спеціями. Нарізаємо цибулю тонкими кільцями, розкладаємо поверх картоплі і заливаємо вершками або молоком. Посипаємо тертим сиром, ставимо в розігріту духовку. Запікаємо при температурі 160 градусів протягом години.
Просмотров: 570
Категория: Рецепти |
| Теги: картоплі, шар

Рекомендовані рецепти:

Салат "Крабик" (рецепт)
Пряники медово-бананові
Міні-маффіни з морквою і яблуками
Круасани з шоколадом
Цукерки "Вишневий мармелад"
Квасоля по-грузинськи з горіхами
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: