Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати яблучну запіканку?
У сезон яблук рецепт буде дуже актуальним. Підійдуть для запіканки будь яблука, тільки в залежності від смаку потрібно буде трохи змінити пропорції цукру.
Що знадобиться для приготування

Кілограм яблук
Половинка лимона
50 грам родзинок
50 грам будь-яких горіхів (волоські, арахіс, мигдаль, фундук - що є)
Три - чотири столові ложки цукру (залежно від сорту яблук і вашого смаку)
Пакетик ванільного цукру
Щіпка кориці (якщо любите)

Для заливки

Чотири яйця
100 грам вершкового масла
100 грам цукру (можна більше)
П'ять столових ложок з гіркою борошна
Півсклянки молока

Приготування

З яблук зрізаємо шкірку, нарізаємо тонкими часточками, збризкуємо лимонним соком (щоб не потемніли). Додаємо розпарені родзинки, цукор, подрібнені горішки, ванільний цукор і корицю. Все змішуємо і викладаємо у змащену олією сковорідку.
Готуємо заливку. Жовтки відділяємо від білків. Масло розтираємо з цукром, по одному додаємо жовтки, не припиняючи збивати. Борошно і молоко додаємо по черзі, по столовій ложці - ложку борошна, ложку молока, постійно збиваючи. Окремо до щільної піни збиваємо білки і акуратно додаємо їх до готової заливці. Виливаємо її на яблука і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на сорок хвилин. Запікаємо до рум'яного кольору, коли буде готова - посипаємо цукровою пудрою.
Смачно і в холодному, і в гарячому вигляді. Приємного апетиту!
Просмотров: 559
Категория: Рецепти |
| Теги: від, цукру

Рекомендовані рецепти:

Морквяний кекс з горіхами
Тістечка до чаю
Мафіни з чорницею
Чанахи: рагу по-грузинськи
Листкова коса з капустою
Десерт "Халвинка"
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: