Головна » Статті » Рецепти |
Як приготувати яблучну запіканку?
У сезон яблук рецепт буде дуже актуальним. Підійдуть для запіканки будь яблука, тільки в залежності від смаку потрібно буде трохи змінити пропорції цукру. Що знадобиться для приготування Кілограм яблук Половинка лимона 50 грам родзинок 50 грам будь-яких горіхів (волоські, арахіс, мигдаль, фундук - що є) Три - чотири столові ложки цукру (залежно від сорту яблук і вашого смаку) Пакетик ванільного цукру Щіпка кориці (якщо любите) Для заливки Чотири яйця 100 грам вершкового масла 100 грам цукру (можна більше) П'ять столових ложок з гіркою борошна Півсклянки молока Приготування З яблук зрізаємо шкірку, нарізаємо тонкими часточками, збризкуємо лимонним соком (щоб не потемніли). Додаємо розпарені родзинки, цукор, подрібнені горішки, ванільний цукор і корицю. Все змішуємо і викладаємо у змащену олією сковорідку. Готуємо заливку. Жовтки відділяємо від білків. Масло розтираємо з цукром, по одному додаємо жовтки, не припиняючи збивати. Борошно і молоко додаємо по черзі, по столовій ложці - ложку борошна, ложку молока, постійно збиваючи. Окремо до щільної піни збиваємо білки і акуратно додаємо їх до готової заливці. Виливаємо її на яблука і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на сорок хвилин. Запікаємо до рум'яного кольору, коли буде готова - посипаємо цукровою пудрою. Смачно і в холодному, і в гарячому вигляді. Приємного апетиту! | |
Просмотров: 597 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |