З м'яса індика можна приготувати величезну кількість самих різних страв, від традиційного запікання цілої тушки в духовці, до вишуканих эскалопов і грудок в паніровці. Отже, приступимо до приготування... Індичка, запечена в духовці.
Для того, щоб запекти індичку в духовці не потрібно володіти великими навичками, досить змішати майонез зі сметаною і часником, змастити таким складом індичку, дати їй просочитися протягом декількох годин (краще зробити це з вечора, а на ранок поставити в духовку), потім загорнути у фольгу і поставити в духовку, якщо ви хочете, щоб на тушці з'явилася рум'яна кірочка, то запікати потрібно без фольги або просто зняти фольгу за півгодини до того моменту, як ви будете діставати страву з духовки. До речі, готується тушка індика на маленькому вогні протягом 2,5-3 годин.
Запечені індичі грудки з курагою та горіхами.
В індичих осел необхідно зробити кишені і заповнити їх наповнювачем (1\\2 склянки кураги, 1\\4 склянки подрібнених горіхів, 2 столові ложки яблучного соку, 1 їдальня ложка вершкового масла, трохи часнику і солі). Краю кишень закріплюються зубочистками або зшивається нитками, потім готові для приготування грудки посипаються сіллю, перцем, обмазуються сметаною і запікаються в духовці.
Ескалопи з індички.М'ясо індика нарізати на невеликі шматочки, відбивається і вимочується в маринаді (2,5 ст. ложки рослинної олії, 2 ст. ложки меду, 2 ст. ложки лимонного соку, 2 ст. ложки гірчиці, 1 подрібнений зубчик часнику, сіль, перець). Після двох годин вимочування в маринаді м'ясо потрібно обваляти в панірувальних сухарях і яйці і смажити на сковорідці до рум'яної скоринки.
|