Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати голландський гороховий суп?
Густий гороховий суп з копченостями - один із символів голландської кухні. На відміну від звичного нам супу, голландці варять суп гороховий дуже густим, це скоріше рідке горохове пюре, смачне і поживне.
Що знадобиться для приготування
250 грамів жовтого гороху
250 грам бекону
100 грам ковбаси з гострим смаком (часникова)
Одна цибулина
Одна морквина
Пучок петрушки
Трохи зеленої цибулі
Один лавровий лист
Сіль, перець і спеції за смаком
Приготування

Горох треба замочити на ніч. Вранці воду злити, перекласти горох в каструлю, додати перець та прянощі. Влити шість склянок води, довести до кипіння, зняти піну і під кришкою на слабкому вогні варити поки горох повністю не розвариться. Щоб прискорити процес, можна вже майже готовий горох розім'яти толкушкой і потім ще поварити з півгодини.

Бекону потрібно нарізати дрібними шматочками, ковбасу - кубиками. Дрібно нарізати цибулю та моркву. Покласти бекон і овочі до гороху і варити ще близько години. Періодично помішуйте суп щоб він не пригорів або поставте каструлю на розсікач. Незадовго до готовності додайте лавровий лист.

Готовий перелийте суп в блендер (лаврушку дістаньте) і пюрируйте. Поверніть в каструлю, посоліть, поперчіть, доведіть до кипіння і покладіть ковбасу. Через дві-три хвилини зніміть з вогню, приправити дрібно нарізаною зеленню і зеленим луком і розлийте по тарілках.
Просмотров: 492
Категория: Рецепти |
| Теги: суп, Горох

Рекомендовані рецепти:

Морквяний торт
Мигдальної-яблучний пиріг
Сирно-овочева паста
Вівсяне печиво з горіхами і сухофруктами
Яблучний-вишневий соложеник
Тайський салат
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: