Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати гливи?
Гливи дуже популярні в наш час гриби. Росте на пнях, стовбурах, на живих і сухостійних дерев різних порід.
Зростає з червня до осінніх заморозків, часто дуже великими групами, зростаючись ніжками в пучки. Багато займаються розведенням гливи в домашніх умовах.

Молодий гриб їстівний, відноситься до четвертої категорії.
Вживається свіжим (для супів і смаження), сушеним, солоним і маринованим. Гарний, як начинка для пирогів. Можна використовувати для приготування грибного екстракту та порошку.


Пропоную кілька рецептів приготування глив.


Гливи тушковані (готуємо в НВЧ)

Вам знадобиться:

- гливи - п'ятсот грам
- цибулю ріпчаста - одна головка
- вершкове масло - дві столові ложки
- сметана - дві третини склянки
- яйце (жовток) - одна штука
- сир (тертий) - дві столові ложки
- зелень кропу (нарізана) - дві столові ложки
- вода - дві столові ложки
- перець і сіль - за смаком.


Приготування:

1.Цибулю наріжте тонкими кружечками, покладіть в сотейник з маслом і выдерите в духовці протягом двох - трьох хвилин при рівні потужності 700.

2.Додайте ретельно промиті і нарізані гриби, долийте воду, посоліть і поперчіть. Тушкуйте в печі три хвилини при рівні потужності 700. Потім збільшіть рівень потужності до 1000, гриби перемішайте і тушкуйте ще шість - вісім хвилин.

3.Після цього додайте сметану, сир, яєчний жовток і нарізаний кріп, все ретельно перемішайте і, зменшивши рівень потужності до 700, тушкуйте одну - дві хвилини.

4.Подавайте гарячими.


Суп з гливи з локшиною

Вам знадобиться:


- гливи - двісті грам
- цибулю ріпчаста - одна головка
- корінь петрушки - одна штука
- морква - одна штука
- вода або курячий бульйон - чотири склянки
- вершкове масло-одна столова ложка
- локшина - шістдесят - вісімдесят грам
- зелень петрушки - за смаком
- сіль - за смаком


Приготування:

1.Наріжте кружальцями цибулю, корінь петрушки і моркву відваріть у воді або бульйоні.

2.Коли овочі будуть майже готові, покладіть нарізані невеликими шматочками гливи і варіть на слабкому вогні десять - п'ятнадцять хвилин.

3.Після додайте окремо зварену локшину, посоліть, а перед подачею заправте зеленню петрушки.

Ікра грибна з глив

Вам будуть потрібні:

- гливи - чотириста грам
- ріпчаста цибуля - одна штука
- соняшникова олія - одна - дві столові ложки
- сіль за смаком
- зелень петрушки і кропу - за смаком
- столовий оцет


Приготування:

1.тушкуйте Гриби у власному соку, поки він не випарується.

2.Потім гриби дрібно наріжте і змішайте з рубаним цибулею, злегка підсмаженою в олії, додайте дрібно нарізану зелень петрушки, кропу, оцет за смаком.

Котлети з гливи

Вам будуть потрібні:

- гливи - п'ятсот грам
- білий хліб - дві скибочки
- молоко - половина склянки
- яйце - одна штука
- цибулю ріпчаста - одна - дві штуки
- масло - дві - три столові ложки
- часник - один - два зубчики
- панірувальні сухарі три - чотири столові ложки
- майонез - одна столова ложка
- сіль, спеції - за смаком.


Приготування:

1.Гливи поріжте, згасите у власному соку протягом двадцяти хвилин, пропустіть через м'ясорубку разом з намоченим у молоці білим хлібом, посоліть, додайте обсмажену цибулю, яйце, розтертий з сіллю часник, спеції, майонез. Добре вимісіть фарш.

2.Сформуйте котлетки, обваляйте їх у сухарях або борошні, обсмажте.

3.Подавайте з картопляним пюре, капустяним салатом або огірком.

Салат з гливи з морквою і яйцями.

Вам будуть потрібні:

- гливи - триста грам
- морква - двісті грам
- яйце - три - чотири штуки
- майонез - сто грам


Приготування:

1.Гливи промийте, наріжте соломкою і відваріть в підсоленій воді.

2.Морква вимийте, очистіть, наріжте на крупній тертці, відваріть в невеликій кількості води, додавши в неї трохи цукру і масла.

3.Яйця відваріть круто, очистіть і наріжте дрібними кубиками.

4.Підготовлені продукти перемішайте і заправте майонезом.
Це тільки мала частина страв, які можна приготувати з вешенками. Експериментуйте і насолоджуйтеся смаком цих чудових грибів.

Просмотров: 821
Категория: Рецепти |
| Теги: грам-, гливи

Рекомендовані рецепти:

«Рафаелло» з плавлених сирків
Цибульні булочки
Овочевий суп з курячою грудкою
Салат з авокадо і свіжих печериць
Вафлі вершкові
Пиріг з горіхами
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: