Головна » Статті » Рецепти |
Як приготувати гливи?
Гливи дуже популярні в наш час гриби. Росте на пнях, стовбурах, на живих і сухостійних дерев різних порід. Зростає з червня до осінніх заморозків, часто дуже великими групами, зростаючись ніжками в пучки. Багато займаються розведенням гливи в домашніх умовах. Молодий гриб їстівний, відноситься до четвертої категорії. Вживається свіжим (для супів і смаження), сушеним, солоним і маринованим. Гарний, як начинка для пирогів. Можна використовувати для приготування грибного екстракту та порошку. Пропоную кілька рецептів приготування глив. Гливи тушковані (готуємо в НВЧ) Вам знадобиться: - гливи - п'ятсот грам - цибулю ріпчаста - одна головка - вершкове масло - дві столові ложки - сметана - дві третини склянки - яйце (жовток) - одна штука - сир (тертий) - дві столові ложки - зелень кропу (нарізана) - дві столові ложки - вода - дві столові ложки - перець і сіль - за смаком. Приготування: 1.Цибулю наріжте тонкими кружечками, покладіть в сотейник з маслом і выдерите в духовці протягом двох - трьох хвилин при рівні потужності 700. 2.Додайте ретельно промиті і нарізані гриби, долийте воду, посоліть і поперчіть. Тушкуйте в печі три хвилини при рівні потужності 700. Потім збільшіть рівень потужності до 1000, гриби перемішайте і тушкуйте ще шість - вісім хвилин. 3.Після цього додайте сметану, сир, яєчний жовток і нарізаний кріп, все ретельно перемішайте і, зменшивши рівень потужності до 700, тушкуйте одну - дві хвилини. 4.Подавайте гарячими. Суп з гливи з локшиною Вам знадобиться: - гливи - двісті грам - цибулю ріпчаста - одна головка - корінь петрушки - одна штука - морква - одна штука - вода або курячий бульйон - чотири склянки - вершкове масло-одна столова ложка - локшина - шістдесят - вісімдесят грам - зелень петрушки - за смаком - сіль - за смаком Приготування: 1.Наріжте кружальцями цибулю, корінь петрушки і моркву відваріть у воді або бульйоні. 2.Коли овочі будуть майже готові, покладіть нарізані невеликими шматочками гливи і варіть на слабкому вогні десять - п'ятнадцять хвилин. 3.Після додайте окремо зварену локшину, посоліть, а перед подачею заправте зеленню петрушки. Ікра грибна з глив Вам будуть потрібні: - гливи - чотириста грам - ріпчаста цибуля - одна штука - соняшникова олія - одна - дві столові ложки - сіль за смаком - зелень петрушки і кропу - за смаком - столовий оцет Приготування: 1.тушкуйте Гриби у власному соку, поки він не випарується. 2.Потім гриби дрібно наріжте і змішайте з рубаним цибулею, злегка підсмаженою в олії, додайте дрібно нарізану зелень петрушки, кропу, оцет за смаком. Котлети з гливи Вам будуть потрібні: - гливи - п'ятсот грам - білий хліб - дві скибочки - молоко - половина склянки - яйце - одна штука - цибулю ріпчаста - одна - дві штуки - масло - дві - три столові ложки - часник - один - два зубчики - панірувальні сухарі три - чотири столові ложки - майонез - одна столова ложка - сіль, спеції - за смаком. Приготування: 1.Гливи поріжте, згасите у власному соку протягом двадцяти хвилин, пропустіть через м'ясорубку разом з намоченим у молоці білим хлібом, посоліть, додайте обсмажену цибулю, яйце, розтертий з сіллю часник, спеції, майонез. Добре вимісіть фарш. 2.Сформуйте котлетки, обваляйте їх у сухарях або борошні, обсмажте. 3.Подавайте з картопляним пюре, капустяним салатом або огірком. Салат з гливи з морквою і яйцями. Вам будуть потрібні: - гливи - триста грам - морква - двісті грам - яйце - три - чотири штуки - майонез - сто грам Приготування: 1.Гливи промийте, наріжте соломкою і відваріть в підсоленій воді. 2.Морква вимийте, очистіть, наріжте на крупній тертці, відваріть в невеликій кількості води, додавши в неї трохи цукру і масла. 3.Яйця відваріть круто, очистіть і наріжте дрібними кубиками. 4.Підготовлені продукти перемішайте і заправте майонезом. Це тільки мала частина страв, які можна приготувати з вешенками. Експериментуйте і насолоджуйтеся смаком цих чудових грибів. | |
Просмотров: 821 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |