Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати гарбузово - картопляне пюре?
Пропоную ще один варіант використання гарбуза. Незважаючи на незвичайне поєднання, не варто ставитися до цього блюда скептично - після дегустації навіть нелюбителі гарбуза залишаються більш ніж задоволені. Пюре чудово підходить до будь-якої м'ясної страви або страви з птиці.
Що знадобиться для приготування
Близько кілограма картоплі (700 - 800 грам)
500 г очищеної гарбуза
50 грам вершкового масла
Молоко або вершки 10% жирності
Сіль за смаком

Приготування

Картоплю і гарбуз краще варити окремо. Якщо покласти в одну каструлю, то може виявитися, що картопля попався з невеликим вмістом крохмалю - такі сорти довго варяться. Або ж навпаки, гарбуз попадеться з щільною м'якоттю, тоді картопля почне розварюватися, а гарбуз ще залишиться жорсткою і волокнистої.
В одну каструлю наливаємо трохи води, трохи підсолюємо і доводимо до кипіння. Кладемо нарізану шматочками гарбуз, варимо на слабкому вогні під кришкою до м'якості.
В іншій каструлі ставимо варити очищений і нарізаний часточками картоплю. Коли овочі зваряться, воду зливаємо, розминаємо гарбуз і картоплю в пюре, змішуємо і вливаємо гаряче молоко. Додаємо масло, сіль за смаком і подаємо як гарнір до м'яса або птиці.
Просмотров: 746
Категория: Рецепти |
| Теги: пюре, гарбуз

Рекомендовані рецепти:

Котлети з підливою
Лазанья з м'ясом і шпинатом
Закуска з печериць по-іспанськи
Курячий бульйон з яєчними пластівцями
Салат "Цезар" (рецепт)
Рибний паштет з овочами
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: