Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати французький соус до м'яса?
По частині приготування соусів французи неперевершені майстри. Соусів ними придумано незліченна кількість, і кожен хороший для свого випадку. Ось один з найпопулярніших соусів для м'ясних страв.
Що знадобиться для приготування

Одна морквина
Одна цибулина
Чверть склянки яловичого жиру
Чотири склянки м'ясного бульйону
Півтори столових ложки томатної пасти
Їдальня ложка борошна
Чверть чайної ложки чебрецю
Кілька гілочок петрушки
Сіль за смаком
Один лавровий листок

Приготування

Цибулю і моркву дрібно шаткуємо. У сотейнику або сковороді з високими бортиками розтоплюємо яловичий жир, обсмажуємо в ньому цибулю і моркву до золотистого кольору темного. Додаємо борошно і при безперервному помішуванні обсмажуємо. У нас повинна вийти маса коричневого кольору.
Продовжуючи безперервно помішувати суміш, вливаємо підігрітий бульйон. Даємо соусу закипіти, потім кладемо томатну пасту, лавровий лист, сіль і на слабкому вогні під кришкою варимо соус близько години. Вогонь повинен бути мінімальним і при цьому час від часу соус потрібно помішувати. В кінці приготування додаємо подрібнену петрушку і чебрець і через п'ять хвилин знімаємо з вогню. Даємо трохи настоятися, проціджуємо і подаємо до м'ясних страв.
Просмотров: 597
Категория: Рецепти |
| Теги: соус, приготування

Рекомендовані рецепти:

Шашлички з індички з беконом
Соус "Бер-блан"
Картопляне пюре з базиліком
Яблучні сирники
Печиво "Новорічна суміш"
Спагетті з шинкою і томатним соусом
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: