Італійська хлібна коржик має безліч варіантів - вона може бути просто посипана ароматними травами, зверху-начинку або ж просто верх присипаний крупною сіллю. У запропонованому рецепті начинка і зверху і всередині. Виходить дуже пишна і смачна паляничка.
Необхідні продукти
400 грам борошна
250 мл сироватки
Півтори чайних ложки сухих дріжджів
Чайна ложка цукру
Чайна ложка солі
Дві столових ложки рослинного масла
Для начинки
Два помідора
Одна велика цибулина
150 грам бринзи
Велика сіль, паприка і чебрець для посипання
Рослинна олія
Приготування
Змішати дріжджі і цукор, влити половину склянки теплої сироватки, розмішати. Коли на поверхні з'являться бульбашки повітря, влити дріжджі в просіяне борошно, додати решту сироватку (вона повинна бути теплою), сіль, рослинне масло і замісити м'яке тісто. Накрити тісто рушником або харчовою плівкою і дати йому підійти в теплому місці. Приблизно через півтори години можна приступати до приготування коржа.
Помідори нарізати скибочками, цибулю - тонкими кільцями, бринзу розкришити. Тісто обім'яти, розділити на дві половини. Розкачати з кожної корж. Один корж змастити маслом, перекласти на деко (його теж змастити олією), розкласти помідори, трохи чебрецю, бринзу і накрити другим коржем. Защипати краї. Верх змастити рослинним маслом, пальцем зробити поглиблення, проколоти в декількох місцях виделкою. Розкласти кільця цибулі, посипати крупною сіллю, паприкою і чебрецем, скропити рослинним маслом. Поставити в розігріту до 220 градусів духовку. Випікати 20 - 25 хвилин.
|