Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати дріжджові млинці з гарбузом?
М'які, пишні, в міру солодкі оладки з приємним присмаком гарбуза і легким лимонним ароматом, який дає додається в тісто лимонна цедра. Втім, оладки можна робити і без цедри.
Що знадобиться для приготування

200 мл. молока
250 - 300 грам борошна
Одне яйце
100 грам гарбуза
Столова ложка цукру
Половина чайної ложки солі
Чайна ложка сухих дріжджів
Половина чайної ложки тертої цедри лимона
Рослинне масло для смаження

Приготування

підігріваємо Молоко, розчиняємо в ньому дріжджі, залишаємо під кришкою хвилин на п'ять. Додаємо сіль і цукор, яйце, збиваємо суміш. Додаємо приблизно третину борошна, розмішуємо і ставимо опару в тепле місце для підйому.
Гарбуз тремо на дрібній тертці. Всипаємо у підійшла опару решту борошна, гарбуз, лимонну цедру, ретельно вимішуємо тісто і даємо ще раз піднятися.
В сковорідці розігріваємо трохи олії. Столовою ложкою викладаємо тісто, на середньому вогні обсмажуємо оладки з двох боків до рум'яного кольору.
Подаємо гарячими, зі сметаною або варенням.
Можна такі ж зробити оладки з яблуками або додати в тісто трохи гарбуза і трохи тертого яблучка. Замість цедри можна додати ванільний цукор або корицю.
Просмотров: 606
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, оладки

Рекомендовані рецепти:

Рублене тісто
Фруктові пончики
Хачапурі
Шоколадний торт-бізі
Яблука, фаршировані салатом
Штрудель з сирного тіста з вишнею
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: