Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати чайний кекс?
Рецепт цього кексу виручить в будь-який час - і коли ось-ось прийдуть гості, і коли раптом захотілося чогось солодкого до чаю і, нарешті, в тій ситуації, коли вдома мінімальний набір продуктів, а сімейство вимагає пирога.
Що знадобиться для приготування
Половина склянки цукру
Половина склянки чайної заварки
Одне яйце
Три столові ложки будь-якого варення
Три столових ложки рослинного масла
Чайна ложка соди (погасити оцтом)
Борошна потрібно стільки, щоб тісто стало як густа сметана
Приготування

Форму змастити маслом. У чайній заварці (вона повинна бути кімнатної температури) розчинити цукор, влити рослинне масло, додати гашену соду і яйце. Все розмішати. Покласти варення (без кісточок), поступово всипати просіяне борошно. Відразу можете всипати склянку борошна і розмішати. Потім дивіться по тесту, в готовому вигляді воно повинно бути як гарна густа сметана.

Вилити тісто у форму, верх розрівняти і поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати півгодини.
Якщо вдома є родзинки, чорнослив, курага - можна додати в кекс. Або присмачити його спеціями - корицею, мускатним горіхом, ванільним цукром, покласти трохи меленої гвоздики (якщо любите).
Просмотров: 576
Категория: Рецепти |
| Теги: коли, покласти

Рекомендовані рецепти:

Цукерки "Вишневий мармелад"
Яблучний насипний пиріг
Здобні рогалики з какао
Млинці заварні на молоці
Картопля з овочами, запечений у вершках
Манник
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: