Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати булочки на сироватці?

Якщо дотримуватися пропорції, зазначені в рецепті, то вийдуть дуже пишні, повітряні булочки, ідеальні для бутербродів і тостів. Якщо ж ви любите випічку більш щільну, додайте трохи більше борошна. Верх булочок посипається кунжутом або маком, можна посипати пряними травами.
Необхідні продукти для опари

Столова ложка сухих дріжджів
Чверть склянки теплої сироватки
Столова ложка цукру
Дві столові ложки борошна
Для тесту

600 грам борошна
350 мл. теплої сироватки
Півтори чайних ложки солі
Столова ложка оливкової олії
Приготування

Змішати дріжджі, борошно і цукор, влити теплу сироватку, розмішати і залишити в теплому місці на півгодини.
Просіяти борошно, з'єднати її з опарою і маслом, додати сіль і поступово вливати сироватку. Замісити тісто і вимішувати його до однорідного стану. В кінці замісу воно повинно стати гладким і еластичним. Змастити сковороду маслом, перекласти в неї тісто і поставити в тепло на годину - півтора.

Тісто обім'яти і розділити на однакові шматочки. Сформувати булочки, викласти на відстані одна від іншої на змащений маслом деко і поставити на расстойку. Можна просто розкачати тісто в товстий пласт і ножем нарізати на брусочки. Через 30 - 40 хвилин поставити в розігріту до 200 градусів духовку. Випікати 20 - 25 хвилин до рум'яного кольору. Незадовго до готовності дістати, змастити поверхню сироваткою або молоком і посипати маком, кунжутом або травами.

Просмотров: 644
Категория: Рецепти |
| Теги: маслом, тісто

Рекомендовані рецепти:

Пиріжки з повидлом
Картопля в паприці (рецепт)
Лимонні тістечка
Сирні вафлі
Рулет з лимоном
Ліниві голубці з грибами
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: