Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати баклажани в томатно-сметанному соусі?
Це блюдо можна подавати і гарячим, і холодним, як закуска. Особливо смачною виходить підлива, вона підходить до будь-якого гарніру, тому її потрібно робити багато.
Що знадобиться для приготування
Сім середніх баклажанів
П'ять - шість великих помідор
півлітра сметани (жирність 10-15%)
Шість зубчиків часнику
Рослинне масло для смаження
Сіль і чорний мелений перець за смаком

Приготування

Баклажани нарізати кружечками товщиною 1 см, покласти в глибокий посуд і пересипати сіллю. Перемішати, залишити на півгодини, щоб стекла гіркота.
Помідори обшпарити окропом, зняти шкірку, нарізати м'якоть невеликими кубиками.
Змішати сметану і пропущений через прес часник.
баклажани Промити під проточною водою, злегка віджати. Обсмажити в олії, кожен кружечок підрум'янюючи з двох сторін. Перекласти обсмажені баклажани в каструлю.
Нарізані помідори викласти в сковорідку з розігрітим маслом, обсмажувати 15 хвилин на середньому вогні. Влити сметану, посолити за смаком і перемішати. Зняти з вогню. Залити соусом баклажани, накрити кришкою і тушкувати хвилин 10-15. Готову страву зняти з вогню і дати трохи настоятися. Приємного апетиту!
Просмотров: 567
Категория: Рецепти |
| Теги: зняти, баклажани

Рекомендовані рецепти:

Торт "Мурашник"
Парові булочки
Картопля в паприці (рецепт)
"Торф'яної пиріг"
Яблука, фаршировані салатом
Французький картопляний пиріг
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: