Головна » Статті » Рецепти

Як правильно приготувати східний розсипчастий рис?

На Сході з рису готують багато смачних страв. Але, мабуть найвідоміший - це розсипчастий східний рис. Ось про нього в цій статті я і розповім. Хочу відразу обмовиться, що мова йде не про азіатському методі приготування, а про істинно східному.
Поясню різницю. Справа в тому, що для жителів Росії, азіатські країни є східною стороною - це Китай, Казахстан, Узбекистан, Тайвань і так далі. Але з точки зору географії, Сходом є арабські країни - Саудівська Аравія, Єгипет, Арабські Емірати і так далі.

Кожна зі східних країн має свої особливості в приготуванні розсипчастого рису. Як правило, відмінності полягають у додаванні спецій і прянощів. До речі, треба сказати, що східний рис буває з прянощами, його так і називають - пряний рис; солодкий, як правило готується з молоком і солодощами; білий розсипчастий - це самий звичайний і для риби, він має свої особливості. Це основні види, але кожен народ має дуже багато страв, які належать тільки йому.

Враховуючи, що методів і видів багато, я почну цілий цикл рецептів і першим буде звичайнісінький розсипчастий східний рис.

Для приготування краще вибирати рис великий, довгастий і без подрібнених зерен. Вимірювати краще склянками або будь-який інший однією ємністю.
На три склянки рису треба відміряти три склянки води. Вимірюйте однією склянкою, щоб обсяги були однакові.
Помийте сирий рис і по можливості злийте всю воду.
В каструльці, де будете варити рис, розігрійте п'ять-шість ложок соняшникової олії. Можна і вершкового, але тоді треба буде взяти ложок сім. Каструльку краще брати не емальовану.
В розігріте масло покладіть дві великі ложки із загальної порції вимитого рису і підсмажте до золотистого кольору. Обов'язково постійно помішуйте, щоб рис не взявся коржем.
Додайте решту рис, перемішайте і додайте отмеренную для приготування воду.
Перемішайте, посоліть і доведіть до кипіння.
Все це робиться на сильному вогні.
Як тільки рис закипів, зробіть вогонь дуже слабким, перемішайте масу ще раз і щільно накрийте кришкою.
Залиште так варитися, не перемішуйте, але відкривайте як мінімум протягом 30-40 хвилин.
Потім перевірити на готовність. Не поспішайте додавати воду, якщо рис ще не готовий. Можливо в каструлі достатньо вологи. Перемішайте, закрийте ще хвилин на 10-15.

Приємного апетиту.

Просмотров: 637
Категория: Рецепти |
| Теги: рис, перемішайте

Рекомендовані рецепти:

Торт "Посмішка негра"
Розсипчастий шоколадний брикет з сиром
Морквяно-апельсиновий пиріг
Картопля в паприці (рецепт)
Шоколадне печиво з кракелюром
Рибка по-провансальски
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: