Якщо ви хочете приготувати що-небудь вишукане, або просто вирішили здивувати гостей незвичайністю страви, то цей рецепт як раз для такого випадку!
Інгредієнти на п'ять порцій:
20крупных равликів
1 ст. л. вершкового масла
1 дрібно нарізаний зубчик часнику
1 нарізана цибулина середніх розмірів
1 ст. л. лимонного соку
1 ч.л.базилика
2 ст. л. шеррі
2 ч. л.ликера
З ст. л.измельченной петрушки
1/3 стаканасливок середньої жирності
0,5 кг готового тіста /як для макаронів/
Приготування
1. Тонко розкачайте тісто. Виріжте 40 гуртків і накрийте їх вологим паперовим рушником, щоб вони не засохли.
2. Розріжте равлики навпіл. У невеликій каструлі обсмажте цибулю і часник на вершковому маслі до золотистого відтінку. Додайте равлики і продовжуйте обсмажувати протягом однієї хвилини. Після чого введіть лимонний сік, шеррі, лікер і базилік. Зменшіть вогонь і тушкуйте ще дві-три хвилини. Влийте вершки і покладіть петрушку. Після цього зніміть каструлю з вогню.
3. Перекладіть равлики в блюдо і охолодіть. Збризніть кружки тіста водою. Помістіть на кожен гурток по половинці равлики. Загніть тісто навколо начинки і защипайте краю.
4. Опустіть тортелліні у велику кількість киплячої соленої води і варіть поки вони не спливуть.
5. Відкиньте тортелліні на друшляк, дайте повністю стекти рідини. Подавати разом з розігрітим соусом.
Приємного апетиту!
|