Макаруни - це солодкі тістечка, які готуються з яєчних білків. Такий десерт низько калорійний, ідеально підходить для тих, хто сидить на дієті дам. Потрібні свіжі яєчні білки в кількості чотирьох штук, півтора - два склянки цукру, трохи ванілі (якщо бажаєте, щоб тістечка мали ванільний аромат). Білки збиваємо міксером, збиваємо довго, додаємо порціями цукор, сто грам мигдального борошна і ваніль, піна повинна вийти блискуча і досить щільна.
Далі цю масу слід перекласти в кондитерський мішечок, видавлювати на деко (папір для випічки) формочки діаметром п'ять див. Якщо немає в наявності кондитерського мішечка, можна столовою ложкою викладати тістечка.
Випікати макаруни слід у нежаркому духовій шафі хвилин п'ятнадцять. Власне їх слід не стільки випікати, скільки підсушувати. Можна пів години потримати деко в духовці холодної і лише потім включити вогонь, так макаруни вийдуть більш потрібною - сухої консистенції. Між собою остиглі макаруни можна "склеювати" варенням, рідким шоколадом і так далі.
|