Головна » Статті » Рецепти

Як готується шак?
Шак - вегетаріанське блюдо з великої кількості молодої зелені і картоплі. Його можна готувати з салатного листя і шпинату, бадилля молодих буряків (червоної) або із суміші всієї цієї зелені.
Що знадобиться для приготування
900 грам свіжої молодої зелені
Три столові ложки вершкового масла (або дві ст. ложки топленого)
Півтори столових ложки солі
Столова ложка лимонного соку
Половина стручка гострого перчика чилі
По половині чайної ложки куркуми, насіння фенхелю, натертого свіжого імбиру
Дві - три середніх картоплини
Приготування

Картоплю очистити і нарізати кубиками. З гострого перцю видалити насіння і прожилки, нарізати дрібними перець шматочками.
Зелень потрібно добре вимити і видалити тверді стебла. Залишити щоб стекла вода, потім дрібно порубати.
У великій сковороді з високими бортиками або в сотейнику розігріти масло, покласти в нього імбир, перець, насіння фенхеля, обсмажити з півхвилини. Потім додати інші прянощі і теж обсмажити. Кладемо картоплю, на середньому вогні обсмажуємо десять хвилин до золотистої скоринки.
Додаємо овочеві листя, накриваємо кришкою і на мінімальному вогні готуємо 15 хвилин. Якщо зелень вже не дуже молода і соковита, то можна додати трохи води. Коли зелень буде майже готова, вливаємо лимонний сік, солимо за смаком і знімаємо з вогню.
Просмотров: 596
Категория: Рецепти |
| Теги: зелень, насіння

Рекомендовані рецепти:

Чанахи: рагу по-грузинськи
Коктейль з морепродуктів в салатних листках
Кекс "Мармурова"
Пиріг з м'ясом і овочами
Ажурні млинці (рецепт)
Вівсяне печиво з цукатами, фініками і родзинками
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: