Головна » Статті » Рецепти

Як готується кропив'яний суп?
Поки ще є молода кропива можна приготувати корисний і простий суп. У ньому крім кропиви тільки морква і картопля, але ви можете додавати і інші інгредієнти - цибулю, різну зелень, а якщо хочете, щоб суп був ситніше - киньте щіпку рису.
Що знадобиться для приготування
Одна середня морква
Три картоплини
Хороший пучок молодої кропиви (за вагою 150 - 200 грам)
Сіль і мелений чорний перець за смаком
Невеликий шматочок вершкового масла або пара ложок сметани
Приготування

Овочі почистити, моркву нарізати брусочками (або натерти на крупній тертці), картоплю ріжемо кубиками або соломкою. Воду доводимо до кипіння, кладемо картоплю, варимо майже до готовності додаємо моркву. Поки овочі варяться, ми займемося кропивою.
Моєму її під проточною водою, потім обдаємо окропом щоб вона не жалила руки і ножем, дрібно ріжемо як звичайну зелень для супу (приблизно як щавель).
Коли овочі будуть повністю готові, додаємо кропиву, солимо і перчимо за смаком, доводимо до кипіння і через хвилину знімаємо каструлю з вогню.
Розливаємо суп по тарілках, додаємо вершкове масло або сметану. Такий вітамінний суп буде смачним і холодним, і гарячим. Приємного апетиту!
Просмотров: 626
Категория: Рецепти |
| Теги: кипіння, суп

Рекомендовані рецепти:

Ковбаса кров'яна
Шоколадні мафіни з родзинками і горіхами
Домашні 'Рафаелло'
Шоколадне печиво з кракелюром
Гречана каша з тофу
Бутерброди з ананасом та сиром
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: