Головна » Статті » Рецепти

Як готується апельсиновий кекс?
Цей рецепт з розряду швидких і простих. Не завжди є час і бажання готувати щось вишукане, так що повсякденна випічка користується у більшості господинь великою увагою.
Що знадобиться для приготування

Склянку цукру
Два яйця
Склянку кефіру
Півтори - дві склянки борошна
Один великий апельсин
Чайна ложечка розпушувача
40 грам кокосової стружки
Трохи меду або джему, варення (змастити верх)
Кольорова або біла кокосова стружка для посипання

Приготування

В цьому рецепті можна використовувати всі залишки кисломолочних продуктів, які є в холодильнику - йогурт, кефір, сметану, в загальній складності повинен вийти склянку. Якщо не буде вистачати - долийте трохи молочка, такий варіант теж допускається.
Яйця розтираємо з цукром дочиста, в пишну піну. Вливаємо кефір (або що є), додаємо кокосову стружку, розпушувач. Розмішуємо, поступово всипаємо борошно.
Очищаємо від шкірки апельсин, поділяємо на часточки, ріжемо невеликими шматочками. Додаємо в тісто і перемішуємо.
Форму змащуємо маслом, обсипаємо сухарями, борошном або манкою і виливаємо тісто. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо півгодини до рум'яного кольору. Готовий кекс змащуємо медом або варенням і посипаємо кокосовою стружкою.
Просмотров: 443
Категория: Рецепти |
| Теги: ЩО, кефір

Рекомендовані рецепти:

Омлет-десерт з горіхами і курагою
Імбирно-медовий кекс з волоськими горіхами
Сочні з сиром
"Той самий" столичний кекс
Пиріг-галета з журавлиною
Торт "Медовик"
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: