Інгредієнти необхідні для того, щоб приготувати яєчний "сир": десяток курячих яєць, один літр молока, один стакан сметани або кислого молока, одна столова ложка цукру і одна чайна ложка солі. Курячі яйця необхідно змішати з цукром і сіллю, після чого дати їм постояти близько п'яти хвилин - жовтки повинні будуть стати інтенсивного жовтого кольору. Потім додати до яєчної суміші літр молока і склянку сметани або кислого молока, все це ретельно перемішати і вилити суміш у каструлю. Каструлю з масою поставити на водяну баню на середній вогонь в холодну воду і довести воду до кипіння, вогонь зменшити і продовжувати готувати ще протягом 40 хвилин. Яйця і молоко повинні придбати вигляд пластівців. Друшляк застелити складеною в кілька шарів марлю або полотняною серветкою і відкинути на нього суміш молока і яєць, почекати поки рідина стече і загорнути краї тканини. Загорнутий таким чином майбутній сир поставити в миску, а зверху поставити гніт (вагою 0,5 кілограма) і поставити миску в холодильник на 10-12 годин. Готовий "сир" витягнути з друшляка і з тканини. Є його можна посипавши корицею і цукром або ж в солоному варіанті - з сіллю, перцем або іншими спеціями і прянощами.
|