Головна » Статті » Рецепти |
Яблука під карамельним сиропом
![]() Два яблука Дві столові ложки цукру Столова ложка коньяку (для дорослих) Жменю родзинок Столова ложка лимонного соку (якщо готуєте для дітей - менше) Столова ложка вершкового масла Ванільне морозиво Щоб родзинки не був твердим, його треба розпарити на водяній бані або залити на кілька хвилин гарячою кип'яченою водою. Потім воду злити, родзинки обсушити. Для сиропу розтопіть вершкове масло, влийте лимонний сік і покладіть цукор. Коли цукор почне плавитися, покладіть родзинки. Якщо готуєте «дорослий» десерт - додайте ложку коньяку або лікеру. Тримайте сироп на невеликому вогні, поки цукор повністю не розчиниться. Постійно помішуйте щоб не пригорів. Яблука розріжте навпіл (шкірочку не знімати), видалити серединку. Сироп вилийте у форму для запікання (якщо робили в сковорідці - там і залиште), покладіть в сироп яблука розрізом вниз. Поставте в гарячу духовку, запікайте 15 - 20 хвилин (до м'якості яблук) при температурі 180 градусів. Перевертати яблучка не потрібно. Подавайте десерт теплим з кулькою ванільного морозива. Дуже смачно! | |
Просмотров: 602 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |