Головна » Статті » Рецепти

Яблука під карамельним сиропом
Десерт можна готувати в різних варіантах - для дорослих з додаванням коньяку, для дітей - з родзинками і ванільним морозивом. Яблука підійдуть абсолютно будь-які, але краще, звичайно, вибирати стиглі солодкі яблука, а легку кислинку їм додасть лимонний сік.
Два яблука
Дві столові ложки цукру
Столова ложка коньяку (для дорослих)
Жменю родзинок
Столова ложка лимонного соку (якщо готуєте для дітей - менше)
Столова ложка вершкового масла
Ванільне морозиво

Щоб родзинки не був твердим, його треба розпарити на водяній бані або залити на кілька хвилин гарячою кип'яченою водою. Потім воду злити, родзинки обсушити.
Для сиропу розтопіть вершкове масло, влийте лимонний сік і покладіть цукор. Коли цукор почне плавитися, покладіть родзинки. Якщо готуєте «дорослий» десерт - додайте ложку коньяку або лікеру. Тримайте сироп на невеликому вогні, поки цукор повністю не розчиниться. Постійно помішуйте щоб не пригорів.

Яблука розріжте навпіл (шкірочку не знімати), видалити серединку. Сироп вилийте у форму для запікання (якщо робили в сковорідці - там і залиште), покладіть в сироп яблука розрізом вниз. Поставте в гарячу духовку, запікайте 15 - 20 хвилин (до м'якості яблук) при температурі 180 градусів. Перевертати яблучка не потрібно.
Подавайте десерт теплим з кулькою ванільного морозива. Дуже смачно!
Просмотров: 574
Категория: Рецепти |
| Теги: яблука, покладіть

Рекомендовані рецепти:

Буженина в тесті
Домашні цукерки з інжиром
Квасоля по-грузинськи з горіхами
Фініковий кекс
Цепеліни
Тости з овочами і пастою авокадо
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: