Завжди дивувалася, коли мама, начебто смажила звичайну картоплю, але в самому кінці розбивала в неї яйця, добре перемішавши, урочисто ставила на стіл і оголошувала - тортилья!Моє недовіра ще більше зросло, коли в мексиканському ресторані нам подали досить тонкі коржі, випечені з кукурудзяного борошна, в які треба було завертати різну начинку, і назвали їх теж - тортилії. Де правда? Про виявилося, що все вірно! У різних країнах це зовсім різні страви. Іспанська тортилья являє собою товстий омлет з тонко нарізаними скибочками картоплі. Тому так іноді і називають - іспанський омлет. Мексиканську ж кухню важко уявити без інших тортилья - найтонших виробів, мало не прозорих, з пшеничного або кукурудзяного борошна. Так що, за правилами іспанської кухні, обсмажте картоплю, порізану брусочками, посоліть, поперчіть, залийте збитими яйцями, закрийте кришкою. Коли низ підсмажиться, переверніть всю масу широкої лопаткою, знову накрийте кришкою і смажте до готовності. На стіл подавати, порізавши на шматки.
|