Іспанська класика — тортілья з картоплею: 1кг картоплі 400г лука (2 великі цибулини) 4 великих яйця сіль 3-4ст.л. оливкової олії 1ч.л. без верху розпушувача. Картоплю і цибулю чистимо, картоплю нарізаємо тонкими пластинками, цибулю — тонкими кільцями, на сковорідку*, бажано з антипригарним покриттям( інакше буде неможливо перевернути потім тортилью), наливаємо оливкову олію і смажимо цибулю і картоплю на невеликому вогні до готовності. солимо в кінці смаження. Збиваємо яйця з розпушувачем (розпушувач робить тортилью більш пишною), солимо, шумівкою перекладаємо готові картоплю і цибулю в збиті яйця і добре перемішуємо. Зі сковорідки, де смажили картоплю і цибулю, зливаємо зайве масло (олія не треба викидати, воно годиться потім для смаження інших продуктів), залишаємо тільки трошки (пів столової ложки), викладаємо картопляно-яєчну суміш на гарячу сковорідку і готуємо на невеликому вогні, коли низ добре схопився (приблизительно10-15 хвилин) з допомогою кришки або тарілки перевертаємо тортилью і смажимо до готовності, Смачно як гаряча, так і холодна.
|