У продовженні томатно-помідорної теми хочу запропонувати наступний рецепт. Рецепт старий, я б навіть сказала старовинний, тут пропонується помідори і овочі запікати в російської печі... не збагну, де у міській квартирі піч російську взяти, але духовка напевно як заміна підійде.)) Помідори зелені треба запекти в печі руської до готовності, так само треба запекти до готовності цибулю ріпчасту і моркву. За рецептом запікається ще й корінець петрушки. Всі запечені і чуйний остиглі овочі подрібнюються, перетираються в м'ясорубці, в даному випадку можна комбайн або блендер застосувати.
Отримана суміш в каструльку складається, прянощами і томатним соком заправляється і доводиться до кипіння. Після чого по банках ікру треба розкласти і стерилізувати в каструлі з водою п'ятдесят хвилин.
Інгредієнти: пів кіло зелених томатів, моркви двісті грам, сто грам томатної пасти або соку цибулі 50 грам і двадцять п'ять гр. петрушки (корінь). Солі 15 грамів і цукру 10 грама.
|